Rijbewijs verlopen en echtheidsverklaring

06 feb 2014
Door Toos

Een verlopen Nederlands rijbewijs van Nederlandse emigranten buiten Europa kan bij een Nederlandse ambassade verlengt worden via een echtheidsverklaring. Lees hoe.

Verlopen Nederlands Rijbewijs

Een Nederlands rijbewijs is in veel landen een meer geaccepteerd rijbewijs dan rijbewijzen uitgegeven door land in de 2-de of 3-de wereld. Daarnaast geeft een geldig Nederlands rijbewijs bij emigratie vrijwel direct een lokaal rijbewijs in veel andere landen - zonder extra lessen of examen.

Een verlopen Nederlands rijbewijs van emigranten naar een land binnen in de Europese Unie kan niet (meer) verlengd worden. Dit kan alleen als men weer in Nederland ingeschreven is.

Een verlopen Nederlands rijbewijs kan via de Nederlandse ambassade verlengt worden als er een echtheidsverklaring bij de rijbewijs verlengingsaanvraag zit.

Echtheidsverklaring rijbewijs van de RDW

Dit formulier is bij de RDW te downloaden.Het formulier resulteert na betaling in een echtheidsverklaring van het verlopen Nederlandse rijbewijs van de RDW naar het opgegeven adres.

Een verlopen C of D rijbewijs (vrachtwagen of bus) kan alleen verlengd worden na een medische keuring door een erkende arts. Lees hiervoor het artikel over verlengen van een Nederlands rijbewijs of verlengen van het Nederlandse rijbewijs in het buitenland

Kijk hier voor de Echtheidsverklaring Nederlands rijbewijs bij de RDW

 

 

Tags: