Internet Continuïteit Test in Emigratie land

02 apr 2015
Door Toos

Internet verbindingen in Nederland zijn in de afgelopen 10 jaar behoorlijk in kwaliteit toegenomen qua snelheid, dekking en continuïteit. De kans is aanwezig dat dit in het Emigratie land niet zo is, vooral in landelijke gebieden. Een internet snelheids test is algemeen bekend, echter een continuïteit test minder. Dit voor het geval dat het internet sporadisch of continue weg valt en continuïteits gegevens nodig zijn voor bijvoorbeeld communicatie met de internet provider. Een impressie.

Internet Connectivity Monitor - Internet Continuïteit Test

Valt de (vaste) internet verbinding af en toe of aan de lopende band weg? Een simpel programma legt het wegvallen van de verbinding vast en telt het aantal disconnects over de gemeten periode in een log file.

Internet Verbinding Continuiteit Stabiliteit Test

Deze Internet Continuïteit Test test 2 websites op vaste in te stellen intervallen. Zodra de internet verbinding wegvalt kan tevens een geluid worden afgespeeld. Tevens kan een geluid afgespeeld worden zolang de internet verbinding verbroken is.

De log file kan gebruikt worden in communicatie met bijvoorbeeld de internet provider of voor eigen analyse van de continuïteit van de internet verbinding.

De internet continuïteit test loopt op een WIndows platform.

Aanpassingen van Internet Connectivity Test (ICM)

De standaard uitvoering van ICM speelt laat "you have been disconnected" af bij wegvallen van de verbinding. Zodra de verbinding erg vaak weg valt is een korter geluid handiger.

Deze aanpassing is simpel, overschijf het geluids bestand met een ander geluid. Een zelfde aanpassing is handig  gedurende het down zijn van de verbinding.

Oorzaken van lage internet continuïteit

Het sporadisch wegvallen van een (vaste) continue internet verbinding kan veel oorzaken hebben. Als gebruiker kan je hiermee gebombardeerd tot onvrijwillige expert. Een aantal oorzaken op een rijtje;

  1. "Dropping Line" - dit is de meest hardnekkige van allemaal. De vaste modem kan het signaal op de kabel / telefoonlijn niet goed vast houden. Ook de snelheid kan hierdoor worden aangetast. Oplossing is een meting van de lijn met eventuele aanpassingen in het modem, de lijn of distributie punten.
     
  2.  Bij een WIFI verbinding kan het signaal te zwak zijn, overbelast door andere gebruikers of de achterliggende modem heeft last van 1). Iemand die dichter bij het WIFI signaal zit en films kijkt kan de verbinding voor de rest verderop vrijwel stil leggen.
     
  3. Bij een mobiele verbinding kan het 2G / 3G / 4G signaal te zwak zijn of overbelast. De mobiele modem kan ook aan het schakelen zijn tussen 2G / 3G en 4G waardoor de verbinding ook weg valt. Een mobiele modem kan geforceerd worden om bijvoorbeeld 2G of 3G aan te houden
     
  4. Firewall activiteit kan de verbinding kortstondig stil leggen. Dit kan bijvoorbeeld zijn gedurende een aanval op het IP adres van de vaste lijn, een PC in het interne netwerk wat het internet plat legt met aanval op andere gebruikers.

Download de Internet Connectivity Monitor hier.

 

Tags: