Auto importeren en registreren in Frankrijk

30 mrt 2015
Door Toos

Een auto invoeren in het land waar de bureaucratie is uitgevonden voorspeld niet veel goeds. Frankrijk is het land van de ingewikkelde import procedures en ambtenaren waar het woord Non, Complique en Dificile het standaard mantra is. De Nederlandse RDW en Belastingdienst zijn in vergelijk zeer klant vriendelijke en gestroomlijnde organisaties. Voor de Die-Hard die toch wil proberen zijn auto in Frankrijk op kenteken te krijgen, in dit artikel een impressie wat te verwachten.

Auto import via de DREAL - De Franse RDW

Een Frans kenteken aanvragen gaat via de organisatie bekend als de DREAL. In de volksmond ook bekend als "De Mines". Elk departement in Frankrijk heeft zijn eigen DREAL vestiging. Het staat voor DiRections RËgionales de l'environnement, de l'Aménagement et du Logement (DREAL). De lengte van de naam is al een waarschuwing voor de lengte van de import & registratie procedure. De DREAL heeft een enigszins leesbare website met uitleg van de import procedure;

http://www.developpement-durable.gouv.fr/Vehicule-importe.html

Verwacht niet dat iemand aan het loket van de DREAL een woord Engels of Duits spreekt. Dit is Frankrijk, als je zelf geen vloeiend Frans spreekt, neem een Fransman mee die bekend is met de Franse overheid. Laat dit zeer zeker niet iemand zijn die zich met een kluitje in het riet laat sturen. Diplomatie en Vasthoudendheid zijn de sleutels om de lengte van de import procedure te verkorten. Laat boos worden aan de specialist over,  er is vaak slechts 1 DREAL kantoor in uw regio.

De eerste en meestal grootste hindernis in de kenteken procedure is het COC - Certificate of Conformity document. Met dit document en de gebruikelijke import papieren is in principe een tijdelijk Frans kenteken te krijgen om vervolgens hiermee de wagen bij een DREAL station te laten keuren. Ook dit kan een verhaal op zich zijn, echter zonder COC komt de auto niet in aanmerking voor een import keuring.

Europese COC - Certificate of Conformity

Om enig succes te hebben bij import van uw Auto is een COC document (Certificate of Confirmity) nodig. Het COC document wordt eenmalig uitgegeven door de fabrikant voor wagens geproduceerd na 1996. Voor 1996 was een COC document niet verplicht in de Europese Unie.

Als de wagen voor 1996 is gemaakt en gekentekend is dan bestaat de kans dat de wagen slechts geïmporteerd kan worden via een nieuwe Franse homologatie bij de UTAC in Parijs. Dit ondanks een registratie in een ander Europees land. Zodra het type al eerder in Frankrijk is geregistreerd bestaat er de mogelijkheid om de wagen zonder nieuwe homologatie in te voeren. Dan heeft de wagen een Frans registratie document wat lokaal bekend staat als "Bar Rouge" of "Feuille de Mines". Zodra deze aanwezig is, heeft dit document dezelfde waarde als een COC.

Zodra uw wagen van na 1996 geen COC heeft, dan is het mogelijk om een kopie van de COC aan te vragen bij de Franse vestiging van het automerk wat u probeert in te voeren. Deze aanvraag kost geld en tijd en is in principe gelijk aan de aanvraag van een "Bar Rouge" of "Feuille de Mines". Ook hier is vloeiend Frans spreken en schrijven een absolute plus, er kunnen detail vragen komen per post of per telefoon.

Aanvraag Certificate of Conformity Toyota France
Aanvraag formulier van een conformiteit verklaring - Toyota France

Sommige autofabrikanten hebben de aanvraag procedure voor een COC of "Bar Rouge" of "Feuille de Mines" volledig gezekerd met een papieren aanvraag procedure. Er bestaat geen mogelijkheid tot bellen of e-mailen. Vanwege de vele vragen over het Franse kenteken systeem zal een telefoonnummer of e-mail adres garant staan voor continue telefoon en e-mails.Bij deze papieren aanvraag is het dus zaak dat "La Poste" goed werkt.
De Franse vestiging stuurt het resultaat niet aangetekend met officiële homologatie papieren naar het opgegeven adres.

Er zijn Franse bedrijven die een COC voor u kunnen regelen bij de Franse vestiging van de Fabrikant. Heeft uw automerk geen vestiging in Frankrijk? Lees verder bij "Bar Rouge" of "Feuille de Mines".

"Bar Rouge" of "Feuille de Mines"

Een "Bar Rouge" of "Feuille de Mines" kan bij de Franse vestiging worden aangevraagd van het automerk wat u wilt importeren. Het is een teken aan de wand zodra de fabrikant geen Franse vestiging heeft. Dit betekent hoogstwaarschijnlijk een bezoek aan de UTAC in Frankrijk met de homologatie gegevens van de wagen uit een ander Europees land.

De procedure voor het aanvragen van de Bar Rouge / Feuille de Mines verschilt per automerk. Sommige merken hebben een duidelijke procedure gepubliceerd op het internet, anderen geven alleen informatie in direct contact per telefoon of e-mail.

Attestation de Conformity COC Import France
Conformiteits verklaring op chassis nummer van Toyota France

De betaling van de aanvraag gaat meestal per papieren cheque vooraf, met alle gegevens van de wagen met o.a. fotos van chassis nummer, motor nummer, alle papieren etc. Orde grootte is vanaf zo € 150 of hoger afhankelijk van de wagen, zonder garantie dat de wagen een conformiteits verklaring krijgt. Voor een relatief onbekend type is het een gok, soms kan de fabrikant al van te voren aangeven of het zin heeft een dergelijke verklaring aan te vragen.

Bar Rouge Feuille de Mines Toyota
De beruchte Bar Rouge - Feuille de MInes

Het resultaat is een "Bar Rouge" of "Feuille de Mines" met een separate Conformiteit Verklaring van de fabrikant in Frankrijk. Ook is een gedeeltelijke conformiteit verklaring mogelijk (Conformite Partielle). Bijvoorbeeld dat de velgen / banden combinatie in Frankrijk niet bekend is voor deze wagen. Op zich niet zo'n punt, de import keuring kan doorgaan op de originele banden en velgen.

De controversie - Europese wagens zonder Frans kenteken

Het Franse wagenpark is - met  reden - voor de oudere wagens wat excentriek. Het is voor de Franse ingezetene soms erg moeilijk om betaalbaar en binnen afzienbare tijd wagens zonder COC, "Bar Rouge" of "Feuille de Mines" op kenteken te krijgen. In sommige gevallen zelfs onmogelijk.Reden kan zijn dat de UTAC in Parijs bijvoorbeeld het ontwerp van het remsysteem niet goedkeurt volgens eigen regels en de wagen daarom niet toe laat.

Dit ondanks dat andere Europese landen dezelfde wagen wel op kenteken hebben en met de niet Franse eigenaar zelfs regelmatig Frankrijk doorkruisen. De Franse ingezetene wordt dit recht ontzegt vanwege het Franse homologatie systeem voor met name Europees gekentekende wagens voor 1996.

Dit probleem is bekend en van alle kanten bediscussieerd op Franse auto forums, zelfs met het Europese recht aan hun kant.

De Europese wet - Vrij verkeer van Goederen

Een duik in het Europese wets systeem leert dat volgens EU Directive 2007/C 68/04 - sectie 3.3.2c alle Europese landen tegen redelijke vergoeding en binnen redelijke tijd een reeds gekentekende Europese wagen bij import van een kenteken moet kunnen voorzien. Een Europese homologatie is in elk land geldig en moet niet leiden tot een nieuwe kostbare en langdurige homologatie bij import in een ander Europees land.

De Nederlandse van EU Directive 2007/C 68/04 - sectie 3.3.2c
De engelse verise van EU Directive 2007/C 68/04 - sectie 3.3.2c

Helaas wordt in Frankrijk voor wagens voor 1996 met een Europese registratie elders zonder COC, "Bar Rouge" of "Feuille de Mines" deze regel op consequente wijze overtreden. Er wordt verwezen naar de UTAC, de instantie voor o.a. homologatie van voertuigen.

Bij navraag bij de Europese klachten organisatie SOLVEIT, werd dit recht bevestigen.Het advies hier is de gebruikelijke bezwaar procedures doorlopen bij de DREAL. Met deze papertrail kan vervolgens op Europees niveau een procedure worden gestart.

Uitgaande dat men in het Europese gerechtshof ook in het gelijk wordt gesteld, is het nog de vraag of het Franse systeem wordt aangepast voor wagens voor 1996. De Franse staat kan besluiten de Europese boete te betalen en de bestaande Import procedures te handhaven. Een hoop moeite zonder resultaat.

Alternatieve kenteken registratie elders

Voor diegene die in Frankrijk na een lang gevecht met de Franse autoriteiten geen Frans kenteken hebben gekregen voor een wagen met een Europese registratie is er een alternatief. Het betreft een officiële kenteken registratie elders in Europa zonder daar ingezetene te zijn. Voor een gemiddelde personenauto, bestelbus of camper van voor 1996  is deze route economisch niet de moeite waard. Voor wagens van historische of uitzonderlijke waarde echter wel.

Geïnteresseerd in deze optie? Neem contact op onder vermelding van uw volledige naam, adres en telefoonnummer. Verwacht geen reactie bij aanvragen met slechts een naam en een e-mail adres.

Tags: