Over Nederlandse belastingen en Volksverzekeringen bij emigratie

Door Toos

De 2-de editie is uit van "The Transforming WorldAtlas" gepubliceerd door de Bank of America & Merrill Lynch. Het is een interessant rapport waar actuele trends in kaart zijn gebracht op kaarten van landen en de wereld. Nederland staat in dit rapport in de top 5 van landen met de grootste inkomens verschillen tussen mannen en vrouwen. Een impressie;

Door Toos

Recentelijk zijn de regels voor het vernieuwen van een Nederlands paspoort voor niet ingezetenen aangescherpt.  Voor o.a. wereldreizigers die zich uit de gemeente hebben laten uitschrijven is er een extra hindernis opgeworpen. Een impressie van een paspoort vernieuwing door een wereldreiziger eind 2014.

Door Toos

De Griekse staat is de laatste tijd veel in het nieuws over de grote staatsschuld aan de Europese Unie. Er komt echter maar weinig in het Internationale nieuws over wat er in Griekenland gaande is. Met name over de aanpak van vermeende belasting ontduiking. In het Griekse nieuws is er echter regelmatig nieuws over de aanpak van belasting ontduiking. In April 2015 heeft het Griekse Ministerie van Financiën een persbericht uitgegeven over de activiteiten van de SDEO, de Griekse FIOD. Een impressie;

Door Toos

Internet verbindingen in Nederland zijn in de afgelopen 10 jaar behoorlijk in kwaliteit toegenomen qua snelheid, dekking en continuïteit. De kans is aanwezig dat dit in het Emigratie land niet zo is, vooral in landelijke gebieden. Een internet snelheids test is algemeen bekend, echter een continuïteit test minder. Dit voor het geval dat het internet sporadisch of continue weg valt en continuïteits gegevens nodig zijn voor bijvoorbeeld communicatie met de internet provider. Een impressie.

Door Toos

Voor de Emigrant die af en toe in Nederland is, blijkt een lokaal 06 nummer erg handig te zijn. Rondlopen met 2 telefoons is wat lastig maar te doen. Maar als daarnaast ook mobiel internet nodig is, bleek de beste oplossing een lokale prepaid internet sim kaart te zijn, vooral bij sporadisch internet gebruik. Met 3 telefoons werd het wat te gortig, kortom de ACER E700 Liquid 3 sim kaart telefoon.

Door Toos

Een auto invoeren in het land waar de bureaucratie is uitgevonden voorspeld niet veel goeds. Frankrijk is het land van de ingewikkelde import procedures en ambtenaren waar het woord Non, Complique en Dificile het standaard mantra is. De Nederlandse RDW en Belastingdienst zijn in vergelijk zeer klant vriendelijke en gestroomlijnde organisaties. Voor de Die-Hard die toch wil proberen zijn auto in Frankrijk op kenteken te krijgen, in dit artikel een impressie wat te verwachten.

Door Toos

Om vervelende vragen van de belastingdienst, pensioenverzekeraar of andere instanties voor te zijn is een woonplaats verklaring bij de Nederlandse ambassade veelal voldoende om aan te tonen dat men in het buitenland woont.

Door Toos

Een verlopen Nederlands rijbewijs van Nederlandse emigranten buiten Europa kan bij een Nederlandse ambassade verlengt worden via een echtheidsverklaring. Lees hoe.

Door Toos

Bij de Nederlandse belastingdienst werken 25.000+ mensen – een enorme organisatie voor zo’n klein land. Samen werken ze aan het meest fijnmazige belastingsysteem ter wereld met forse handhaving. Echter wat blijkt? De Nederlandse belastingambtenaar schijnt ontevreden te zijn over fraude zaken die door het systeem heen glippen. Dit bleek blijkbaar zo urgent dat de Abvakabo en FNV - als klokkenluider - een rapport heeft gemaakt. Lees en huiver.

Door Toos

De euro crisis brengt een oud thema in de media – het ontwijking van belasting door multinationals en miljonairs.  Met slimme constructies worden grote bedragen weggesluisd met een minimum aan belasting tot een Tax Free bestaan. Het tij lijkt echter aan het keren, een impressie van verschillende initiatieven voor een meer gelijkwaardige belasting heffing.